Angry face
RSS

torek, 12. april 2011

Nasa Museum in NetApp
Po napornem tednu obiskov podjetij v Silicijevi dolini se je "prosta" nedelja več kot samo prilegla, saj smo bili v večini že vsi zelo izmučeni. Lep dan smo izkoristili za obisk Nasa Ames Reaearch Centra, kjer smo si lahko ogledali delovne pripomočke astronavtov in nekatere makete planetov in satelitov v vesolju.

V skrbno varovani vitrini so imeli razstavljen tudi tako opevan kamen iz lune.

V ponedeljek dopoldne smo bili deležni predstavitve na podjetju NetApp, kjer se ukvarjajo s shrambo in upravljanjem podatkov v podatkovnih skladiščih. Ena izmed prednostnih rešitev, ki jih imajo pred konkurenco je ta, da za upravljanje podatkov v skladišču uporabljajo kombinacijo diskovnih polj in Flash pomnilnikov, s katerimi izboljšujejo bralno hitrost podatkov, ki se pogosteje uporabljajo.

NetApp s svojim Unified Access Environment med drugim omogoča dostop do istega podatkovnega skladišča ne glede na to iz katerega operacijskega sistema se dostopa do skladišča. Za primer, pri konkurenci bi potrebovali dodaten strežnik nad podatkovnim skladiščom, ki bi omogočal dostope za določen operacijski sistem.

Po koncu uradnega dela predstavitve podjetja in kasnejše pogostitve so nas peljali tudi v njihov interni podatkovni center, kjer so nam predstavili njihove najnovejše rešitve, nadzor temperature posameznih postaj in način prezračevanja v prostoru.

Pripravili so nam tudi sedežni red, vendar so imeli velike težave z nekaterimi šumniki, a jim zaradi dobrega predavanja in predstavitve podjetja ni bilo zameriti.


Po napornem dnevu, smo koncno prispeli v San Francisco, ki nas je vse očaral :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar