Angry face
RSS

petek, 15. april 2011

Berkley in turistični pohod po San FranciscuZjutraj smo se čez most Bay Bridge odpravili čez zaliv na obisk Univerze Berkeley. Upočasnila nas je gneča na cesti ter na Berkeleyu še iskanje parkirnih mest, ki bi dovoljevala parkiranje daljše od dveh ur. Pohiteli smo v laboratorij Teleimmersion Lab, kjer nas je sprejel Slovenec dr.Gragorij Kurilo. Pri raziskovanju se osredotoča na razvoj aplikacij, ki uporabnikom omogočajo medsebojno sodelovanje in upravljanje z objekti v skupnem virtualnem okolju. Prikazal nam je delovanje njihovega sistema ter odgovoril na nekaj naših vprašanj.

Tudi sami smo se lahko preizkusili v upravljanju navideznega 3D prostora.


Na ogled kampusa pa nas je popeljala plavalka, ki jo verjetno vsi poznate - Sara Isakovič. Skupaj smo se sprehodili po kampusu, nahranili veverice ter se pogovorili o študiju na ameriški univerzi še s stališča športnice. Predstavila nam je njen vsakdanji urnik, nas popeljala po glavni knjižnici in naokrog. Prijetno srečanje in obhod univerze smo končali s skupinsko sliko.


Za konec nas je popeljala še malce izven univerze ter nam dala odličen nasvet za bolj zelenjavno kosilo kot dobro protiutež naši vsakdanji prehrani. Solate so bile res dobre in prevelike tudi za lačne DŠI-jevce.


Preostanek dveva smo preživeli v središču San Francisca. Po strmih ulicah smo se peljali s "cable-car". Zastarel javni prevoz tukaj ostaja verjetno bolj zaradi turistov, počasna vožnja pa je zaradi strmih ulic kljub temu zanimivo doživetje.


Tisti, ki nas trgovine s foto opremo niso zvabile v svoje prostore, smo pot nadaljevali do znanega pomola Pier 39 s še več trgovinami in lepim pogledom na Alcatraz. Morskih levov žal nismo videli, smo se pa na poti nazaj podali na Telegraph Hill, od koder je bil lep pogled na že skoraj nočni San Francisco. Prečkali smo še kitajsko četrt, ki je največja kitajska četrt izven Azije. S tem smo zaključili še en dan poti po ZDA.
Ni komentarjev:

Objavite komentar