Angry face
RSS

ponedeljek, 16. maj 2011

Zadnji dan zahodne obale ter Miami

Torek je bil za nas zadnji dan na zahodni obali. Najprej smo se odpravili v zabaviščni park Six Flags, kjer smo spoznali (po mnenju Američanov) najboljše, najvišje in najhitrejše vlakce smrti na svetu (kateri dosežejo hitrosti tudi do 100 milj na uro).Pa zabavnem in adrenalina polnem dnevu smo se na Alamu poslovili od avtomobilov in se presedli na letalo za Miami. Po nekaj urnem letu smo pristali v Miamiju, prevzeli prtljago in se s taksijem odpravili proti hostlu.Že med samo vožnjo s taksijem smo spoznali od kje je Miami dobil svoj sloves, saj smo na poti do hostla videli Star Island, na kateremu so poletne rezidence ameriških filmskih in drugih zvezdnikov.V Miami International Hostlu nas je sprejela prijazna Hrvatica in nam predstavila pravila bivanja in nekaj malega o mestu. Kovčke in ostalo prtljago smo odnesli v sobo in se takoj odpravili na eno najbolj znamenitih plaž v Miamiju - South Beach.Ker ura ni bila še niti devet zjutraj je bila plaža še prazna. Srečali smo le nekaj
domačinov, ki so nekoliko nižje jutranje temperatur e izkoristili za tek in sprostitev ob zvoku morskih valov.Dnevi in noči v Miamiju so bili prekratki, vendar smo vseeno uspeli videti veliko različnih stvari.
Ena najbolj osupljivih je bil sončni vzhod na plaži.Ena izmed znamenitosti Miamija je tudi krokodilja farma Everglades, kjer so nas z ladjico odpeljali skozi močvirje v katerem živijo krokodili in druge živali.Za tri dolarje je možno tudi slikanje s krokodiljim mladičem.
Akvarij v Miamiju ni med največjimi v ZDA, vendar so njihove predstave z delfini in orko vrhunske.Miami ni samo plaža, zato smo čas izkoristili tudi za obisk "downtowna", kateri se lahko pohvali z odlično organiziranim metrojem, kateri te za nekaj dolarjev pripelje iz enega kraja mesta na drugega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar