Angry face
RSS

ponedeljek, 02. maj 2011

San Diego ZOO


Danes smo obiskali enega izmed najbolj znanih  živalskih vrtov na svetu - San Diego ZOO. Živalski vrt je ogromen, a se ga vseeno da prehoditi peš v celem dnevu. Poleg tega so na voljo tudi gondole, ki te lahko zapeljejo z enega konca ZOO-ja, na drugega. V živalskem vrtu imajo preko 4000 živali, za katere je zelo dobro poskrbljeno.
San Diego ZOO je eden redkih živalskih vrtov, kjer si lahko ogledamo tudi pando. Srčkano doživetje ;)Ogledali smo si tudi igriv boj dveh grizlijev, ki živita poleg slapa in imata svoj bazen za kopanje.


Vodna pikapolonica, ki na površje priplava po mehurček zraka, s katerim lahko nato pod vodo diha dalj časa - živalska raznolikost res navdušuje.

To ni čevelj - to je slonov zob :)

Komodoški varan - največji plazilec, ki v naravi meri od 2-3m.  Lovijo iz zasede. Njihova slina vsebuje več nevarnih bakterij. Tudi če plen med napadom samo poškodujejo, le-ta umre v roku enega tedna zaradi sepse, nakar ga najdejo s pomočjo dobro razvitega voha in požrejo ostanke.

Kraljeva kobra je najdaljša strupenjača na svetu in medi od 3-5m. V živalskem vrtu smo izvedeli tudi kako izdelajo protistrup nevarnih kač. Konjem se vbrizga strup kače, njegov obrambni mehanizem pa nato v kratkem proizvede ogromno število protiteles, ki predstavljajo protistrup, ki se ga lahko uporabi tudi za človeka. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar